Referenties

"Arenda heeft mij weten te ‘vangen’ zoals ik ben

Jaren geleden kwam ik Arenda tegen bij de Rijksoverheid. Ik werkte toen in een communicatiefunctie en Arenda werd regelmatig ingehuurd voor het maken van portretten en reportage foto’s. Het viel mij op dat zij prachtige foto’s maakte, wat de opdracht ook was. Altijd werkte zij op een respectvolle, rustige manier, en heel goed een opdracht uitvragend. Toen ik onlangs foto’s nodig had voor mijn eigen bedrijf (ik heb een switch gemaakt naar de hulpverlening) aarzelde ik niet om Arenda te benaderen. Ik ben iemand die zich niet graag laat fotograferen, maar Arenda weet je op je gemak te stellen en de juiste toon aan te slaan, zonder dat het ongemakkelijk voelt. Arenda heeft mij weten te ‘vangen’ zoals ik ben, en daar ben ik haar enorm dankvaar voor"
- Nella Weijling, psycholoog en coach

"Het is erg prettig om met Arenda samen te werken. Dit alles maakt dat ik haar al bijna twintig jaar vanuit verschillende organisaties steeds weer opnieuw vraag om te komen fotograferen

Arenda is een goede en professionele fotograaf die vooral erg mooie portretfoto’s maakt. Doordat ze de tijd neemt voor haar foto’s en door haar charme en enthousiasme weet ze mensen op hun gemak te stellen - zelfs als ze met hoogtevrees in een hoogwerkersbak staan - waardoor ze heel natuurlijk en ontspannen op de foto komen. Als het nodig is voor een goede foto, kan ze ook op haar strepen staan en geportretteerden van alle rangen en standen ervan overtuigen dat ze bijvoorbeeld daglicht nodig heeft. Het is erg prettig om met Arenda samen te werken. Dit alles maakt dat ik haar al bijna twintig jaar vanuit verschillende organisaties steeds weer opnieuw vraag om te komen fotograferen. Ze heeft zelfs mijn bruiloftsfoto’s gemaakt, met fantastisch resultaat! "
- Bettine Hilbrands, senior communicatieadviseur en persvoorlichter, Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS)

"Arenda is een fotografe die met uiteenlopende onderwerpen goed uit de voeten kan

Vooral blinkt zij uit in de opdrachten waar het contact met mensen van belang is. Ze stelt anderen op hun gemak, of het nu de minister is of ‘zomaar’ iemand. Arenda heeft oog voor detail en gaat door totdat zij zelf tevreden is. Daarbij houdt ze altijd scherp voor ogen wat je als opdrachtgever van haar vraagt."
- Nienke Ledegang Hoofdredacteur in- en externe media Ministerie van Justitie en Veiligheid Dienst Justitiële Inrichtingen Afdeling Corporate Communicatie

"Even stilstaan bij de opdracht met ons als opdrachtgever

Arenda is een warm persoon. Zeer prettig en professioneel in haar manier van communiceren. Even stilstaan bij de opdracht met ons als opdrachtgever. De inleving die zij had (voor en met) de doelgroep jeugd maakt dat er door haar prachtige foto’s gemaakt zijn. Lastig aan de opdracht die wij hadden neergelegd is dat kinderen (bijvoorbeeld op een basisschool) niet zomaar allemaal zelf akkoord kunnen geven. Met diverse impressies was dit zeer goed gelukt. Ook het zelf meedenken om bijvoorbeeld alleen maar rugzakken te fotograferen of een stoepkrijt tekening, waardoor we nu bij zware onderwerpen ook de algemenere foto’s goed kunnen inzetten. Waar het gaat om de jeugd in beeld te brengen, vertelt de foto precies wat je wil zien. Voor ons ben je echt De Fotograaf!"
- Sabina de Lange, Programmaondersteuner/communicatiemedewerker Actieprogramma Zorg voor de Jeugd Min vws

"In onze samenwerking met Arenda, om foto’s voor onze website te maken, heeft ze ons van A tot Z begeleid

Hoe vind je als leek een goede fotograaf? Wij zouden zeggen: Stop met zoeken. Wij kwamen bij Arenda terecht vanwege zeer enthousiaste geluiden over de kwaliteit van haar foto’s. In onze samenwerking met Arenda, om foto’s voor onze website te maken, heeft ze ons van A tot Z begeleid. Hierdoor sluit ze niet alleen naadloos aan bij de wensen van ons als opdrachtgever, maar komt haar eigen inbreng (professionaliteit en ervaring) perfect uit de verf, waardoor het resultaat onze verwachtingen overtrof. Daarnaast hebben we veel bewondering voor haar ‘onzichtbaarheid’ tijdens de actiefoto’s toen wij aan het werk waren. Van onze klanten en ook van onze vormgevers waarmee we samenwerken krijgen we altijd complimenten over de foto’s die Arenda heeft gemaakt. We kunnen haar van harte aanbevelen als professional met passie en een persoonlijke aanpak. "
- Rob Westgeest en Wieberta Trof, https://www.movingperformance.nl

  • 1
  • 2